in Новостиby ОШ "Мирослав Антић"

Обавештење о упису у ОШ

Обавештење за родитеље

УПИС УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД ШКОЛСКЕ 2020/2021. ГОДИНЕ

ЗАКАЗИВАЊЕ ТЕСТИРАЊА

 

Поштовани,

Захваљујемо Вам се што сте исказали интересовање за упис детета у ОШ „Мирослав Антић“.

Имајући у виду ситуацију са коронавирусом и како би се избегле гужве по школама, ове године ће се уписивање Вашег ђака у први разред основне школе спроводити само у заказаном термину. Да бисте електронским путем заказали термин за упис, од 28. маја на Порталу еУправа биће омогућена услуга електронског заказивања термина за упис и тестирање детета у ОШ. Услуга ће бити доступна од 28. маја до 10. јула 2020. године, за термине уписа од 1. јуна до 20. јула.

Линк за приступ еУправи: https://euprava.gov.rs/, услуга еЗаказивање за упис и тестирање детета.

ВАЖНА НАПОМЕНА 1! Обављен лекарски преглед је предуслов да се дете упише у први разред. Стога Вас молимо да приступите услузи заказивања термина за упис и тестирање само ако сте већ обавили лекарски преглед детета или сте сигурни да ћете обавити преглед до термина који сте изабрали за упис. Услуга на Порталу ће бити доступна више од месец дана, тако да имате времена за све.

ВАЖНА НАПОМЕНА 2! Ове године није потребно да понесете ниједан документ приликом уписа јер ће сви подаци бити прибављени по службеној дужности електронским путем. Изузетак је само лекарско уверење које је дете добило пре 16. марта 2020. године, тј. понесите лекарско уверење ако сте дете водили на преглед пре објављивања ванредног стања или код приватног лекара.

Родитељи/други законски заступници деце , који нису у могућности  да закажу термин за тестирање детета у ОШ „Мирослав Антић“ преко Портала еУправа, контактирају школу на тел: 064 22 53 195, радним данима 10:00-16:00 часова (од 28.маја).

Молимо родитеље да се упознају са процедурама приликом довођења детета на тестирање за први разред током трајања епидемије COVID-19, чији списак се налази у прилогу овог текста.

Термин за тестирање и упис ученика траје 1 час и 30 минута. Формалан упис и повлачење службене документације обавља секретар и педагог школе, уз писану сагласност родитеља. За време тестирања ученика, родитељ/други законски заступник ће попунити УПИТНИК,  АНКЕТУ ЗА ИЗБОРНЕ ПРЕДМЕТЕ и ИЗЈАВУ/САГЛАСНОСТ о коришћењу личних података детета (фотографисање) у складу са Законом о заштити података о личности..

Желимо Вашем детету срећан полазак у школу!

 

директор школе,

Немања Јовишевић

Поделите:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *