in Новостиby ОШ "Мирослав Антић"

Миникупусијада

У нашој школи, одржана је данас, још једна традиционална Миникупусијада. Тема овогодишње манифестације је била Модерни купушчићи.

Жеља нам је била да укажемо на значај производње здраве хране и здравих стилова живота, чување аутохтоне сорте Футошког купуса, да би будуће генерације живеле срећније и здравије. Кроз културно забавни програм, уметничке и спортске радионице желели смо да проширимо круг пријатеља, разменимо искуства и ојачамо сарадњу.

Угостили смо децу из футошких вртића Биберче, Меда и Коцкица, ученике ОШ „Десанка Максимовић“ из Футога и ОШ „Вељко Петровић“ из Бегеча и штићенике Дома из Ветерника.
Школски хол и панои су били декорисани плакатима ученика наше школе и ликовних секција. Клуб родитеља и наставника се укључио у манифестацију припремом пита од купуса за све учеснике и кувањем купуса.
Нашу манифестацију су подржали:
Минаква, Марјановић Транс доо Футог, Пекара Зока, Еко логистик 1992 доо Футог, Удружење Футошки купус, Ресторан Кестен, Пржионица кафе Олимп, Цвећара Тања, Пољопривредна школа са домом ученика Футог и Фаирy Талес.
Догађај је пропратила и екипа РТВ Војводине.

Поделите:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *