in Новостиby ОШ "Мирослав Антић"

Безбедност деце на интернету

Презентацију „БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ НА ИНТЕРНЕТУ“ можете преузети ОВДЕ.

Поштовани родитељи и ученици,

БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ НА ИНТЕРНЕТУ је важна за наше друштво!

Тим поводом Национална асоцијација родитеља и наставника Србије (НАРНС), у сарадњи са организацијом „Save the Childern“, организовала је радионице на којој су присуствовали родитељи из Удружења родитеља и наставника „Партнерски за образовање“ Нови Сад.
Радионице су водиле (на српском и мађарском језику) мајке и едукаторке Сања Обренић и Патрициа Лехоцки-Ристић, које су прошле обуку организације „Save the Children“.
Циљ овакве едукације је да се кроз подизање информатичких компетенција родитеља обезбеди већи степен безбедности деце од различитих ризика које савремене технологије носе. Објаве о одржаним радионицама, као и о другим активностима наших Клубова родитеља и наставника у Новом Саду, можете испратити на нашој фб страници:
https://sr-rs.facebook.com/pages/category/School/Klub-Partnerski-za-obrazovanje-Novi-Sad925680454213598/

Због пандемије COVID19 нисмо у могућности одржавати радионице/обуку родитеља у оквиру пројекта „Превенција и борба против сексуалног злостављања деце на интернету у Србији и БиХ“.

Како би се ускладили са тренутним епидемиолошким препорукама, спровођење преосталих обука ће се одвијати на следеће начине:
– објавама путем друштвених мрежа;
– дистрибуцијом едукативних материјала путем електронске поште;
– дистрибуцијом корисних савета и едукативног материјала родитељима путем Есдневника у школама које дозволе овакав вид сарадње.

Будите пријатељ са својом децом и на друштвеним мрежама.
Интернет нема граница, користите га паметно и безбедно!
Клуб родитеља и наставника Нови Сад

Поделите:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *